Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταδικάζει το νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, τη φορά αυτή ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας.
Η κλιμάκωση των πολεμικών ενεργειών, υπό το οποιοδήποτε έωλο πρόσχημα, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή πράξη απαγωγής του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, αποκαλύπτει τον κυνισμό των κυρίαρχων κύκλων των ΗΠΑ.
Όπως ομολόγησαν οι Τραμπ και Ρούμπιο, στόχος τους είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών της Βενεζουέλας και η διοίκηση της χώρας, ενώ στα επόμενα εγκληματικά τους σχέδια περιλαμβάνουν και την Κούβα!
Πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της αναμέτρησης των δύο μεγαλύτερων καπιταλιστικών οικονομιών, ΗΠΑ και Κίνας.
Καμιά «δημοκρατία» δεν αποκαθίσταται με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι κίνδυνοι αυξάνονται για ολόκληρη τη Λατινοαμερικάνικη ήπειρο με απολήξεις που ακουμπούν και τη χώρα μας. Οι άθλιες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν την πλήρη ένταξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ευρωατλαντικής συμμαχίας, η οποία δεν αμφισβητείται από καμία αστική δύναμη της χώρας μας.
Κάτω τα χέρια από το λαό της Βενεζουέλας και τη Λατινική Αμερική!
Αθήνα
04/12/2025
Το Διοικητικό Συμβούλιο
