ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με γενικό τίτλο «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ», παίρνουμε τη σκυτάλη και προχωράμε στη δημιουργία Πανελλαδικού Συλλόγου Σπουδαστών στις Σοσιαλιστικές Χώρες.

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του υπό διαμόρφωση Συλλόγου, που μπορούν να εμπλουτιστούν με παραπέρα προτάσεις και σκέψεις, αφορούν:

  • Τη συμβολή στην επιστημονική έρευνα (μελέτη, μεταφράσεις, μαρτυρίες κλπ) για την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε κάθε χώρα, τα προβλήματα, τις αδυναμίες και τα αίτια που οδήγησαν στο ιστορικό πισωγύρισμα, στις ανατροπές και την καπιταλιστική παλινόρθωση.
  • Την προβολή της προσφοράς και των επιτευγμάτων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ο αιώνα. Την ανάδειξη και υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας από την επιχείρηση παραχάραξης. Την τεκμηριωμένη απάντηση στην εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού. 
  • Τη συμβολή στη διαπάλη σε επιστημονικό επίπεδο για τα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα που αφορούν τους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής και σχετίζονται με τα αντικείμενα των σπουδών μας.
  • Τη συμβολή στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας.
  • Τη συμβολή στην πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την απεμπλοκή της χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα σχέδιά τους. 
  • Την συμβολή στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δικτύων αλληλεγγύης γενικότερα και ανά ειδικότητα (εκπαιδευτικοί, γιατροί κλπ) στα πλαίσια του μαζικού λαϊκού κινήματος.
  • Τη συμβολή στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων με πολιτιστικό μορφωτικό περιεχόμενο. (εκδηλώσεων, επισκέψεων, εκδρομών κλπ).
  • Την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων, όλων εμάς που μας ενώνουν κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις από τα φοιτητικά μας χρόνια στις ιδιαίτερες συνθήκες των χωρών που σπουδάζαμε.

Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους αυτούς που σπούδασαν στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Στην βάση του παραπάνω κειμένου ζητάμε την επώνυμη ενυπόγραφη στήριξη, έντυπα ή μέσω του email (studentsofsocialism@gmail.com), προκειμένου στο επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε στην δημοσίευση σχεδίου καταστατικού για παρατηρήσεις και γνώμες.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλουν προωθώντας το παραπάνω κείμενο σε όσους γνωρίζουν και να τους φέρουν σε επαφή μαζί μας προκειμένου να ενημερώνονται για την εξέλιξη των διαδικασιών και των πρωτοβουλιών που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα. Σκόπιμο είναι ο χρονικός ορίζοντας συλλογής υπογραφών να μην ξεπεράσει τον ένα μήνα.      

10/1/2018       Η ομάδα πρωτοβουλίας