Αποφάσεις της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου (27/6)

Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό - logo

Α. Το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) εξετάζοντας τον απολογισμό, έκρινε θετική τη δουλειά του Διοικητικού Συμβουλίου, που, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, συντόνισε τη δράση του Συλλόγου και διατήρησε την επαφή μεταξύ των μελών.

Επικρότησε την επιτυχημένη παρουσία της ιστοσελίδας με αναρτήσεις επετειακού χαρακτήρα (γέννηση Β.Ι. Λένιν, Επέτειος αντιφασιστικής νίκης κ.ά.) και άρθρων σχετικών με το πρόβλημα της πανδημίας, που έγιναν αντικείμενο θερμής αποδοχής από κύκλους που ξεπερνούν την άμεση εμβέλεια του Συλλόγου. Το ΓΣ θα επιμείνει στην προσπάθεια αξιοποίησης των ηλεκτρονικών μέσων και, ειδικότερα, της ιστοσελίδας για τη διάδοση των σκοπών του και την προσέλκυση νέων μελών και φίλων.


Β. Το ΓΣ ενέκρινε τον απολογισμό των Τομέων. Ειδικότερα:

Έκρινε θετική την δουλειά του Τομέα Οικονομίας, που συνεδρίασε σε τακτική βάση, έχει πρόγραμμα εργασιών, ωστόσο παρουσίασε μια κάμψη στη λειτουργία του, κατά το τελευταίο διάστημα.

Ο Τομέας Υγείας συνεδρίασε και, κατά το διάστημα της καραντίνας, σήκωσε το κύριο βάρος της αρθρογραφίας και της συλλογής και δημοσιοποίησης υλικού σχετικά με τη διαπάλη γύρω από τα θέματα της υγείας. Τα περισσότερα μέλη του στάθηκαν και στέκονται στις πρώτες γραμμές για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας στις συνθήκες της πανδημίας, αναδεικνύοντας το ώριμο αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας στις συνθήκες της πανδημίας.

Ο Τομέας Φιλοσοφίας – Κοινωνιολογίας, μετά την ιδρυτική του συνεδρίαση, αναμένεται να προχωρήσει σε σχεδιασμό της δράσης του.

Ο Τομέας Ιστορίας καθυστέρησε να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγραμματισμού, που είχε σχεδιάσει στην πρώτη του συνεδρίαση.

Ο Τομέας Παιδείας αναμένεται να συνεδριάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ΓΣ έκρινε απαραίτητο να αναθέσει σε μέλος του τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Τομέα Φυσικών Επιστημών. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα ανακοινωθεί σε επόμενη συνεδρίαση.


Γ. Το ΓΣ ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ για την αναγκαιότητα συλλογής οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή των Ελλήνων φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες καθώς και τη δυνατότητα εκπόνησης σχεδίου σχετικής παρουσίασης και ανέθεσε σε μέλος του τη σχετική εργασία.


Δ. Το ΓΣ αποφάσισε την ένταση των προσπαθειών για τη διοργάνωση, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, των ημερίδων, για τον αντικομμουνισμό και την υγεία, που είχαν προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο. Σε ό,τι αφορά την ημερίδα για τον αντικομμουνισμό, αποφασίστηκε η παράδοση των εισηγήσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Συγκροτήθηκε Οργανωτική Επιτροπή για την ημερίδα για την Υγεία, της οποίας το Πρόγραμμα και οι Ανακοινώσεις θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα.


Ε. Το ΓΣ άκουσε και ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό από τον Ταμία του Συλλόγου, ενόψει της απόκτησης ΑΦΜ και της αναγκαίας προσαρμογής της οικονομικής λειτουργίας του, που προκύπτει από αυτό το γεγονός.


ΣΤ. Το ΓΣ αποφάσισε τη δωρεά 300 Ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» ως συμβολική αναγνώριση του έργου του στην περίθαλψη και φιλοξενία αγωνιστών του λαϊκού κινήματος της χώρας μας, που το αστικό κράτος εκτός από τις τιμές που θα τους όφειλε για τους αγώνες τους, τους στερεί το, αλλού και άλλοτε, αυτονόητο δικαίωμα σε μια φροντισμένη και αξιοπρεπή τρίτη ηλικία. Επίσης αποφάσισε την προσφορά 200 Ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στην ευγενική φιλοξενία της έδρας του Συλλόγου μας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση εδώ.