ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη συγκέντρωση προς τιμήν της επετείου του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2021 - ΚΚΕ - Καταστολή
Δικτατορία του Κεφαλαίου

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταγγέλλει την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση του κατασταλτικού μηχανισμού στη σημερινή συγκέντρωση προς τιμήν της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το ΔΣ κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου μας στις συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι φορείς του λαϊκού κινήματος  σε όλη τη χώρα,  σήμερα, ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους τιμημένους νεκρούς και όλους τους αγωνιστές εκείνων των χρόνων.

Με τρόπο συντεταγμένο και σύμφωνο με τους κανόνες προστασίας της υγείας, οργανωθήκαν διαδηλώσεις για το σύγχρονο νόημα και την αδιάσπαστη συνέχεια της 17 Νοέμβρη.

Το αστικό κράτος, καταπατώντας κατάφορα τους δικούς του νόμους, λειτουργώντας όμως όπως πάντα με γνήσια ταξικό κριτήριο, έστρεψε ενάντιά μας τους ραβδούχους του,  συνεπικουρούμενους από μηχανήματα ρίψης χημικών και νερού σε πίεση, ελπίζοντας να καταστείλει τους λαϊκούς αγώνες που θα φουντώνουν καθώς βαθαίνει η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Χτύπησαν και συνέλαβαν διαδηλωτές στα τυφλά.

Οι εμπνευστές της σημερινής αλητείας ας είναι σίγουροι πως θα μας βρίσκουν απέναντί τους και ακόμα πιο δυνατούς. Αυτό επιβάλλουν οι γνώσεις και η συνείδησή μας.

17 Νοέμβρη 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μπορείς να δεις την ανακοίνωση εδώ