Το ψήφισμα της ΓΣ ενάντια στις κυρώσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης σε εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη του Συλλόγου μας

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να σταματήσουν άμεσα οι κυρώσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης ενάντια σε εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι και μέλη του Συλλόγου μας

Ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταδικάζει αποφασιστικά τη συνεχιζόμενη επιβολή κυρώσεων ενάντια σε εκατοντάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επιβάλλει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ουκρανίας, με αφορμή τη συμμετοχή τους ως παρατηρητών στις εκλογές για ανάδειξη οργάνων κεντρικής και τοπικής εξουσίας στις περιοχές του Ντονμπάς, που πραγματοποιήθηκαν το 2015.

Μεταξύ των υφιστάμενων τις κυρώσεις βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αποστολής Γ. Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Σ. Ζαριανόπουλος, τότε Ευρωβουλευτής και Γ. Μαγγανάς, μεταφραστής.

Η νέα (από  18 Ιουνίου 2021) τριετής παράταση των κυρώσεων (δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση εισόδου στη χώρα), υπό το πρόσχημα της υποστήριξης “αποσχιστικών ενεργειών”, διαιωνίζει την παράνομη στοχοποίηση εκπροσώπων πολιτικών και μαζικών οργανώσεων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των τοπικών οργάνων εξουσίας, ώστε να αποκτήσουν γνώση της πραγματικής κατάστασης του λαού στις περιοχές της ΝΑ Ουκρανίας, που βρέθηκαν στη δίνη ενός εμφυλίου, που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο της ανθρακοφόρου λεκάνης της Ουκρανίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η παρακολούθηση της δραστηριότητας των υφιστάμενων τις κυρώσεις, που αποδεικνύεται από την επικαιροποίηση των στοιχείων που τους αφορούν.

Απαιτούμε την άμεση παύση των Κυρώσεων.

Αθήνα 20 Νοέμβρη 2021

Η Γενική Συνέλευση

Κατέβασε το ψήφισμα εδώ