Για τη βεβήλωση του μνημείου των πεσόντων για την ελευθερία της Ελλάδας στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού

Προσβολή στα μνημεία, προσβολή στη μνήμη, πλήγμα στο μέλλον!

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Η βεβήλωση του μνημείου των πεσόντων για την ελευθερία της Ελλάδας στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα επιθέσεων ενάντια σε τόπους μνήμης της συμβολής της Σοβιετικής Ένωσης και των κομμουνιστών, όπου Γης, στην πάλη για την απελευθέρωση του ανθρώπου από την καπιταλιστική σκλαβιά και το φασισμό. Προκαλεί τον αποτροπιασμό των μελών του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό».

Στην Πολωνία, αυτή τη φορά στο Οπόλε, γκρέμισαν σε εορταστική ατμόσφαιρα και με πανηγυρικές ομιλίες ακόμα ένα μνημείο του Σοβιετικού στρατού, «για να μη λερώνει» το κόκκινο αστέρι τα χώματα που λευτέρωσε μαζί με τους Πολωνούς παρτιζάνους. Στη Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες εισηγούνται την κατεδάφιση του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα, λαϊκού ηγέτη Έρνστ Τέλμαν, που με τη δράση και τη θυσία του έγινε σύμβολο της πάλης των Γερμανών εργατών ενάντια στο ναζισμό. Στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα αφαιρείται το όνομα του Καρλ Μαρξ από αίθουσα διδασκαλίας. Και όλα αυτά ως απόκριση στον πόλεμο που διεξάγει το αστικό, αντικομμουνιστικό καθεστώς της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, της οποίας η κυβέρνηση εμφορείται από τα ίδια αστικά, αντικομμουνιστικά ιδανικά. Καθόλου τυχαία δεν είναι η πρόσκληση του Πούτιν προς τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες του να τους διδάξει την πραγματική αποκομουνιστικοποίηση.

Οι εγχώριοι ζηλωτές του διεθνούς αντικομμουνισμού, μικρότερης εμβέλειας αυτοί και περιορισμένων δυνατοτήτων, οι ανιστόρητοι δράστες της επαίσχυντης πράξης στην Καλλιθέα ίσως δεν γνωρίζουν αυτό που τα αφεντικά τους ξέρουν καλά: Στην Ελλάδα, στο πλευρό του ΕΛΑΣ, πολέμησαν δεκάδες σοβιετικοί στρατιώτες – δραπέτες των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης που λειτουργούσαν στη χώρα μας. Πολέμησαν ηρωικά, για την πατρίδα ενός άλλου λαού, ενάντια στον κοινό εχθρό, το φασισμό.

Αυτό το έκαναν γιατί ήταν συνειδητοί στρατιώτες του δοξασμένου Κόκκινου Στρατού, ενός στρατού ταξικού, που υπερασπίστηκε για δεκαετίες το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, που ελευθέρωσε κατακτημένους λαούς και οδήγησε σε νικηφόρα έκβαση τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Καλλιθέα, στις 26 Αυγούστου του ’44 εκτελέστηκαν από τους Γερμανοφασίστες οι ΕΛΑΣίτες Αλεξέι, Βάνια και Κόλια. Άλλοι έπεσαν στα πεδία των μαχών, και πολλών τα ονόματα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστά. Η θυσία τους όμως θα τιμάται από το λαό μας, όσο κι αν σκυλιάζουν τα αγράμματα κατακάθια, που βρίσκουν στην απαράδεκτη εισβολή της αστικής Ρωσίας στην αστική Ουκρανία αφορμή να κάνουν αντικομμουνισμό.

Θυμίζουμε στους θαυμαστές των ναζί και των απογόνων του δωσίλογου, εγκληματία προδότη Μπαντέρα και σία: τον Κόκκινο Στρατό τον στελέχωσαν εκπρόσωποι όλων των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, και Ρώσοι, και Ουκρανοί, και Γεωργιανοί και δεκάδες άλλοι. Ένα από τα στοιχεία του μεγαλείου του ήταν ακριβώς αυτή η κοινότητα και η αδελφοσύνη, που μπορούσε να υπάρξει μόνο στη βάση του κοινού στόχου της υπεράσπισης του νέου, ανθρώπινου σοσιαλιστικού συστήματος, πάνω στις αρχές και τις αξίες του σοσιαλιστικού πατριωτισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα που υπηρετεί ο σύγχρονος αστικός στρατός της Ρωσίας.

Αυτά είναι που ενοχλούν περισσότερο απ’ όλα τα μαντρόσκυλα του συστήματος και τα αφεντικά τους, αυτά θέλουν να αμαυρώσουν, αυτή τη μνήμη θέλουν να προσβάλουν, θεωρώντας ότι τώρα βρήκαν μίαν ακόμα ευκαιρία για να πλήξουν το μέλλον. Αυτά όμως είναι και τα ιδανικά, που δε θα σταματήσουν να εμπνέουν τους λαούς και να φωτίζουν τους αγώνες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα

23 Μάρτη 2022