Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συλλόγου μας για τον αντικομμουνισμό – αντισοβιετισμό

Οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις

Λίγος αποδείχτηκε ο χρόνος για την επιτυχημένη διεξαγωγή της ημερίδας του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/5 στη φιλόξενη αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Ο αντικομμουνισμός – αντισοβιετισμός ως ιδεολογία και πρακτική της αντίδρασης και συκοφάντησης της κοινωνικής προόδου».

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Το προεδρειο της ημερίδας. Από αριστερά προς τα δεξιά: Απ. Χαρίσης, Γ. Μαγγανάς, Χρ. Κάρτσακα και Χρ. Ντίνας

Την ημερίδα, που είχε μεγάλη προσέλευση, άνοιξε ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, Κοινωνιολόγος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου παρουσιάζοντας την εισήγησή του με θέμα «Ο αντικομμουνισμός ως ιδεολογία και πρακτική της αντεπανάστασης. Η αντίδραση της αστικής τάξης απέναντι στην κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο.»

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Ο Δημήτρης Ξεκαλάκης

Ακολούθησε η εισήγηση του Νίκου Παπαγεωργάκη, Ιστορικού και μέλους του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με θέμα «Αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός στην αστική ιστοριογραφία και πολιτική του 20ου αιώνα.»

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Ο Νίκος Παπαγεωργάκης

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Πατέλης, Δρ Φιλοσοφίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ο οποίος αναφέρθηκε εισηγητικά στο θέμα «Επιστήμη, κομμουνισμός και αντικομμουνισμός.»

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Ο Δημήτρης Πατέλης

Τον κύκλο των εισηγήσεων ολοκλήρωσε ο Αποστόλης Χαρίσης, Δρ Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος του Συλλόγου, που έθιξε το θέμα «Αντικομμουνισμός και Κόμμα της εργατικής τάξης.»

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Ο Αποστόλης Χαρίσης

Στις παρεμβάσεις τους, ο Δημήτρης Καραγιάννης, Κοινωνιολόγος και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου, επικεντρώθηκε στο ζήτημα «Ο αντικομμουνισμός στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας – μια πρακτική μαζικής χειραγώγησης των εργαζομένων.», και η Χρυσούλα Κάρτσακα, Ιστορικός και μέλος του Συλλόγου, ολοκλήρωσε με το θέμα «Πλευρές της αντικομμουνιστικής πρακτικής στη γενική εκπαίδευση και διαμόρφωση της συνείδησης των νέων ανθρώπων σήμερα: Το παράδειγμα της διδασκαλίας της ιστορίας στο Γυμνάσιο.»

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Ο Δημήτρης Καραγιάννης

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και απαντήσεις από τους εισηγητές, ενώ έγιναν και σύντομες παρεμβάσεις από το ακροατήριο.

2022-05-28_Ημερίδα αντικομμουνισμός-αντισοβιετισμός-Πρόγραμμα
Η Χρυσούλα Κάρτσακα

Η ημερίδα θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Οι εισηγήσεις

Δημήτρης Ξεκαλάκης, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου: Ο αντικομμουνισμός ως ιδεολογία και πρακτική της αντεπανάστασης. Η αντίδραση της αστικής τάξης απέναντι στην κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο.

Παπαγεωργάκης Νίκος, Ιστορικός, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου: Αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός στην αστική ιστοριογραφία και πολιτική του 20ου αιώνα.

Δημήτρης Πατέλης, Δρ. Φιλοσοφίας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου: Επιστήμη, κομμουνισμός και αντικομμουνισμός.

Αποστόλης Χαρίσης, Δρ. Κοινωνιολογίας, Πρόεδρος του Συλλόγου: Αντικομμουνισμός και Κόμμα της εργατικής τάξης.

Οι παρεμβάσεις

Δημήτρης Καραγιάννης, Κοινωνιολόγος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συλλόγου: Ο αντικομμουνισμός στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας – μια πρακτική μαζικής χειραγώγησης των εργαζομένων.

Χρυσούλα Κάρτσακα, Ιστορικός, μέλος του Συλλόγου: Πλευρές της αντικομμουνιστικής πρακτικής στη γενική εκπαίδευση και διαμόρφωση της συνείδησης των νέων ανθρώπων σήμερα: Το παράδειγμα της διδασκαλίας της ιστορίας στο Γυμνάσιο.

Οπτικό υλικό

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις στην Ημερίδα στο κανάλι του Συλλόγου μας στο YouTube πατώντας εδώ.