Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταδικάζει απερίφραστα τα πρόσφατα επεισόδια που δημιούργησαν κατασταλτικές δυνάμεις κάθε είδους, χρώματος και ονομασίας στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΕΚΠΑ, το Πολυτεχνείο και άλλα ΑΕΙ της χώρας.

Το ΔΣ χαιρετίζει τους φοιτητές και τους εργαζόμενους που συσπειρωμένοι στους Συλλόγους τους απέτρεψαν τον αιφνιδιασμό που επιχείρησε η κυβέρνηση το βράδυ 5 Σεπτέμβρη και εν μέσω εξεταστικής, και έδειξαν, για ακόμα μια φορά, ότι είναι ικανοί να περιφρουρούν οργανωμένα τους χώρους του Πανεπιστημίου.

Δεν μας εκπλήσσει που, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και ενώ οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα,  το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται το Υπουργείο «Προστασίας του πολίτη» για να υλοποιήσει τους σκοπούς του.

Έχοντας γνωρίσει τι σημαίνει πραγματικά ελεύθερο Πανεπιστήμιο, ανοιχτό στην κοινωνία και στη γνώση, εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό δηλώνουμε πως θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών και του προσωπικού των Πανεπιστημίων.

                                                                                         Αθήνα

                                                                                7 Σεπτέμβρη 2022

                                                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο