Για τις αντικομμουνιστικές – αντισοβιετικές δηλώσεις της κας Δούρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να ποια είναι η άποψη της κας Δούρου για τις χώρες που οικοδομήθηκε ο Σοσιαλισμός στον 20ο αιώνα. Δήλωσε σε διαδικτυακή της συνέντευξη:

«Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη (sic!) δεν πέσανε γιατί δεν είχαν ψωμί κάθε μέρα ή γιατί δεν είχαν περίθαλψη … πέσανε για την ανελευθερία… και μου φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι τύποι, οι πολεμιστές των πρώην ολοκληρωτικών καθεστώτων το έχουν ξεχάσει…»

Η υιοθέτηση του όρου «ολοκληρωτικά καθεστώτα» παραπέμπει ευθέως στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ η «ελευθερία» που ευαγγελίζεται δεν έχει καμία σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Έχει όμως σχέση με τα δεκάδες θύματα στην πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής και στη φωτιά στο Μάτι, ενόσω εκείνη ήταν περιφερειάρχης!

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως είμαστε πολεμιστές που στηρίζουμε τη Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό, που σαν σήμερα, νίκησαν τις γερμανικές φασιστικές ορδές στο Στάλινγκραντ και συνέτριψαν το φασισμό στο Βερολίνο.

Στηρίζουμε την αλήθεια για τις Σοσιαλιστικές χώρες που μας έδωσαν την ελευθερία να σπουδάσουμε, αντίθετα με τις «ελεύθερες» καπιταλιστικές χώρες που βάζουν ένα σωρό προσκόμματα στα παιδιά μας για να ΜΗ σπουδάσουν.

                                                                                         Αθήνα

                                                                                 2 Φλεβάρη 2023

                                                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο