Για το νέο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Δημοκρατίας της Κούβας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταγγέλλει το νέο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Το νέο ψήφισμα αποσκοπεί στην περαιτέρω υπονόμευση της οικονομίας της Κούβας και των επαναστατικών κατακτήσεων του λαού της, που παραμένουν ζωντανές, παρά τις δεκαετίες αποκλεισμού και κυρώσεων.

Με την επίκληση της μη ευθυγράμμισης της εξωτερικής πολιτικής της Κούβας με τη Νατοϊκή πολιτική στον πόλεμο στην Ουκρανία, εφευρίσκονται προσχήματα περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να δικαιολογηθούν νέα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού του Κουβανικού λαού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ανεργίας και της φτώχειας για τους πολλούς, της απαγόρευσης Κομμουνιστικών Κομμάτων, της αντιδραστικής αναθεώρησης της ιστορίας δεν δικαιούται ηθικά και νομικά να κατακρίνει την Κούβα, που έχει αποδείξει επανειλημμένα την υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, παρέχοντας, επιπλέον, ανιδιοτελώς διεθνιστική βοήθεια σε δεκάδες λαούς, όπως έδειξε και η πρόσφατη πανδημία.

Ο Σύλλογός μας ενώνει τη φωνή του με όσους καταδικάζουν το νέο απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και απαιτούν την άμεση  άρση των αποκλεισμών και κυρώσεων κατά της Κούβας. Ο λαός της Κούβας να αφεθεί ελεύθερος να οικοδομήσει τη ζωή και το μέλλον του.

                                                                                         Αθήνα

                                                                                   16 Ιούλη 2023

                                                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο