Ζήτω η 9 Μάη, μέρα αντιφασιστικής νίκης των Λαών!

Ανακοίνωση

Το ΔΣ  απευθύνει θερμό χαιρετισμό ενόψει της 79ης επετείου της Μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των Λαών.

Κρατάμε άσβεστη τη μνήμη των λαών που αγωνίστηκαν, των παρτιζάνων, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στη χώρα μας και του Κόκκινου Στρατού, που τσάκισε το ναζισμό-φασισμό στη φωλιά του και ύψωσε το επαναστατικό λάβαρο στο Ράιχσταγκ.

Η νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε αποτέλεσμα της λαϊκής ανυποχώρητης πάλης και της παλλαϊκής αντίστασης, τις περισσότερες φορές καθοδηγημένης από τα Κομμουνιστικά Κόμματα. Σ’ αυτή τη νίκη καθοριστική ήταν η συμβολή του Σοβιετικού στρατού, που ως οργανωμένη ένοπλη δύναμη του πρώτου εργατικού κράτους απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλισμού και στον τομέα της κινητοποίησης όλων των δυνάμεων, όλων των εφεδρειών για τη συνειδητή υπεράσπιση των κατακτήσεων της νέας κοινωνίας.

Σήμερα, που η οι «κρεατομηχανές» του πολέμου, με πρωτεργάτες το Ευρωατλαντικό στρατόπεδο, αλέθουν και πάλι ανθρώπους στην Ουκρανία, τη Γάζα, σε αθέατα μέτωπα στην Αφρική, έχει ιδιαίτερη σημασία η ανάδειξη των αιτιών του. Ο πόλεμος αποτελεί αναγκαίο και αναπόφευκτο τρόπο επίλυσης των αντιφάσεων του ιμπεριαλισμού. Γι’ αυτό σήμερα, αποκτά και πάλι ιδιαίτερη σημασία η διάλυση αυταπατών σχετικά με τη δυνατότητα αποτροπής του πολέμου σε συμμαχία με εκπροσώπους της αστικής τάξης που δήθεν χαρακτηρίζονται από «καλή θέληση».

Σήμερα, που το Ελληνικό αστικό κράτος απελευθερώνει από τη φυλακή τον αρχιναζιστή Μιχαλολιάκο, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι το φασισμό δεν τον νικά το σύστημα που τον γεννάει.

Σήμερα, που η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων ταυτίζει το φασισμό με τον Κομμουνισμό και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, γίνεται ακόμα πιο φανερή η στόχευση της θεωρίας περί «ολοκληρωτισμών», «βαφτίζοντας» μέρα της Ευρώπης την 9η Μάη και αλλοιώνοντας το πραγματικό νόημα της ημέρας.

Σήμερα, που ο επιφανέστερος πολιτικός εκπρόσωπος των μονοπωλίων της Ρωσίας, Πούτιν, επικαλείται τον φασισμό της άλλης πλευράς για να προωθήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων της καπιταλιστικής Ρωσίας, απαιτούμε την παύση του πολέμου στην Ουκρανία και το σταμάτημα κάθε εμπλοκής της χώρας μας στο μακελειό.

Σήμερα, που το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με επικεφαλής, αυτήν τη φορά, τον Νετανιάχου πραγματοποιεί γενοκτονία των Παλαιστινίων, απαιτούμε την παύση της σφαγής και το σταμάτημα κάθε βοήθειας από πλευράς της Ελλάδας. Άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Σήμερα που η Ελληνική κυβέρνηση με τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων μπλέκει, με όλους τους τρόπους, την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά και ενεργά στη συμμετοχή στα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σήμερα οι λαοί έχουμε ένα δρόμο.  Συμμετέχουμε στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, ορθώνουμε τείχος στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ-αστικών κυβερνήσεων, που αιματοκυλίζουν τους λαούς και ξαναζεσταίνουν το αυγό του φιδιού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα

Μάης 2024