Για την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταγγέλλει την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής των εκδηλώσεων του λαϊκού κινήματος κατά το τελευταίο διάστημα.

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο, όπου οι αχαλίνωτες ορδές των ΜΑΤ επεδίωξαν να επιβάλουν την κανονικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνουν τον πραγματικό στόχο των κατασταλτικών μηχανισμών, που δεν είναι άλλος από τον λαό, ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής, που αγωνίζεται κυνηγημένος για να επιβιώσει ή για να μην μετατραπεί ο τόπος του σε φυλακή.

Τα γεγονότα αυτά ήρθαν να συμπληρώσουν την αλυσίδα. Κρίκοι αυτής της αλυσίδας είναι η προκλητική παρουσία πάνοπλων διμοιριών, στραμμένων ενάντια στους εχθρούς εργάτες που διαδήλωναν στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, για εργατικό κίνημα απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που υπηρετεί την πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η ένταση του αυταρχισμού στους χώρους δουλειάς καθώς και οι επαναλαμβανόμενες προκλητικές εισβολές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, με πιο πρόσφατες αυτές στην ΑΣΟΕΕ.

Η ένταση της καταστολής από τη σημερινή κυβέρνηση δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων που έστρωσαν το έδαφος με μια σειρά αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα. Άλλωστε η καπιταλιστική οικονομική ανάκαμψη, ο προθάλαμος της νέας κρίσης, απαιτεί νέα, σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, στα οποία συμπαρατάσσονται και οι αναβαπτισμένοι από ένα νόθο Συνέδριο-παρωδία εκπρόσωποι της ανώτατης συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Καλούμε τα μέλη μας σε εγρήγορση. Αυτά τα κρούσματα ούτε τυχαία είναι, ούτε τα τελευταία. Δεν παραιτούμαστε. Δεν τους χαρίζουμε την ιστορία μας.

Στην προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου απαντάμε με τη δική μας συμβολή στο λαϊκό κίνημα. Έχουμε και τις γνώσεις και τις δυνάμεις.

Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση εδώ.