Για τη δράση μας στις έκτακτες συνθήκες της περιόδου

Προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, θα θέλαμε να μοιραστούμε λίγες σκέψεις μαζί σας.

Το Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες της περιόδου αναγκάζεται να αναστείλει όσες δραστηριότητες είχε προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα.

Εκφράζει την ελπίδα ότι τα μέλη του Συλλόγου και οι οικείοι τους, όπως και ολόκληρος ο λαός μας, θα βγουν στο μέγιστο βαθμό αλώβητοι και από αυτή τη δοκιμασία.

Η κατάσταση που βιώνουμε, δεν είναι αντικειμενική.

Δεν μας πείθει το σλόγκαν «ό,τι μπορούμε κάνουμε» και η μετάθεση του προβλήματος στην ατομική ευθύνη.

Πρόκειται για μια διαμορφωμένη κατάσταση, αποτέλεσμα της ανικανότητας του καπιταλισμού να αντιμετωπίσει έναν ιό, την αντικειμενική του αδυναμία να σχεδιάσει με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, την ανεπάρκεια των συστημάτων και υποδομών υγείας παντού, τον πόλεμο των φαρμακευτικών εταιρειών, που η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των ομίλων εμποδίζει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη γρήγορη και αποτελεσματική ανακάλυψη φαρμάκου και εμβολίου.

Η συγκυρία το έφερε και μια περίοδος πρωτοβουλιών για το Σύλλογό μας συνέπεσε με μια κρίσιμη περίοδο για το λαό μας. Ωστόσο, εκτιμάμε ότι μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει και να συνεχίσουμε μια σειρά δραστηριότητες, αντιστεκόμενοι στην ιδιόμορφη «σιγή νεκροταφείου» που επιβάλλεται.

Με βάση αυτά τα δεδομένα προτείνουμε:

1. Σε συνεργασία με το Δ.Σ., το Γ.Σ., την Ε.Ε. και τους υπεύθυνους των τομέων να ανοίξει επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο με κάθε μέλος του τομέα τους. (Σε περίπτωση μη ύπαρξης ηλεκτρονικής διεύθυνσης, να γίνει τηλεφωνική επαφή).

Σκοπός της σταθερής αυτής επικοινωνίας θα είναι:

α) Να μάθουμε την κατάσταση του κάθε συναδέλφου μας και να συμβάλουμε όπου υπάρχει ανάγκη με όποιον τρόπο μπορούμε,

β) Να δώσουμε συνέχεια σε όποια δουλειά έχει ξεκινήσει.

Να εξασφαλίσουμε την ανταλλαγή υλικών δίνοντας συνέχεια και συλλογική πρόσβαση στα αποτελέσματα της όποιας προσπάθειας.

Για παράδειγμα, αποστολή βιβλιογραφίας, σκέψεων, εισηγήσεων ή κειμένων εργασίας στα μέλη του τομέα, συζήτηση για το περιεχόμενό τους, δημιουργία θεματικών φακέλων, προσβάσιμων από κάθε ενδιαφερόμενο.

2. Σ΄ αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συμπεριληφθούν και τα μέλη μας, που είτε δεν έχουν ενταχθεί σε τομέα, είτε μένουν στην περιφέρεια, όπου, για την ώρα, η δουλειά μας είναι πιο περιορισμένη.

Ευχόμαστε υγεία, αντοχή και δύναμη σε όλους και όλες.

Για τους τρόπους συνέχισης της δουλειάς των Τομέων θα ενημερωθείτε με σχετικές ανακοινώσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κατέβασε την ανακοίνωση από εδώ.