Σχετικά με το ΔΣ της 9ης Απρίλη

Το τρίτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε στις 9 Απρίλη. Η συζήτηση στο ΔΣ έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση εισηγήθηκε ο Πρόεδρος Αποστόλης Χαρίσης.

Απασχόλησε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία αλλά και των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται ταυτόχρονα.

Θετικά αποτιμήθηκαν οι όποιες παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει μέσω του συλλόγου.

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα σήμερα με όποιο τρόπο μπορούμε, να προβάλλουμε την ανάγκη του Σοσιαλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο απολογισμός της δράσης μας την περίοδο από το προηγούμενο ΔΣ, οι δυσκολίες και οι νέες απαιτήσεις που ανέκυψαν για τη συνέχιση και ανάπτυξή της με βάση τους σκοπούς του συλλόγου, η κατάσταση των μελών του συλλόγου στις συνθήκες της επιδημίας του κορονοϊού, τρέχοντα πρακτικά ζητήματα του συλλόγου, η κατάσταση των Τομέων έρευνας και μελέτης του συλλόγου, η προετοιμασία της ημερίδας για τον αντικομμουνισμό, η προετοιμασία της ημερίδας με θέμα «Υγεία και Σοσιαλισμός» και η έγκριση ένταξης νέων μελών στον σύλλογο.

Αποφασίσθηκε η συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για την ημερίδα της υγείας τις αμέσως επόμενες μέρες από τη συνεδρίαση.

Στα καθήκοντα της επιτροπής θα είναι ο καταμερισμός για τη συγγραφή και δημοσίευση άρθρων με θέματα «Υγεία και Κεντρικός Σχεδιασμός», «Η “ουδετερότητα” της επιστήμης», «Μελέτη και έρευνα στο χώρο του φαρμάκου» κ.α.

Επίσης, ο Τομέας Ιστορίας και Οικονομίας, με αφορμή την τρέχουσα κατάσταση, να συνεργαστούν γύρω από το θέμα «Ιστορία των οικονομικών κρίσεων».

Όσο αφορά την επιτροπή για την ημερίδα με θέμα τον αντικομμουνισμό, τονίσθηκε ότι, παρά την αδυναμία στην παρούσα φάση να πραγματοποιηθεί σε κάποιο χώρο, πρέπει να συνεχισθεί η δουλειά της με πιο συγκεκριμένο τρόπο: να ορισθεί χρονοδιάγραμμα, να γίνει έλεγχος συγγραφής των εισηγήσεων κ.α. με στόχο να είμαστε έτοιμοι στα μέσα Μάη).

Συμφωνήθηκε να γίνει επικοινωνία με όλα τα μέλη του συλλόγου μέσω των επικεφαλής των Τομέων, της προέλευσης ανά χώρα και της διαμονής ανά περιοχή της Ελλάδας (εκτός Αθήνας).

Εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια των Τομέων, να προσαρμοσθεί στις έκτακτες συνθήκες αξιοποιώντας την εμπειρία του Τομέα Οικονομίας.

Τέλος, αποφασίστηκε να τιμηθούν με διάφορες μορφές (άρθρο, ταινία, αφιέρωμα, κ.α.) τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν στις 22 Απρίλη και τα 75 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης στις 9 Μάη.

Το ΔΣ εύχεται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και στις οικογένειές του χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία.

13 Απριλίου 2020

Το Δ.Σ.

Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση εδώ.