Για τον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ibrahim Gökçek, μέλος του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, πραγματοποιεί απεργία πείνας για περισσότερες, πλέον, από 300 ημέρες.

Αγωνίζεται ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν που, επικαλούμενη από το 2016 «σχέσεις του συγκροτήματος με την τρομοκρατία», απαγορεύει τις συναυλίες του στην Τουρκία, φυλακίζει μέλη του και κάνει επιθέσεις στα πολιτιστικά του κέντρα.

Στις 3 του Απρίλη, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Helin Bölek, έφυγε από τη ζωή ύστερα από 288 ημέρες απεργίας πείνας στο ίδιο πλαίσιο διεκδίκησης.

Ο Σύλλογος «Εμείς που Σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» καταδικάζει τις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν ενάντια στα μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, ενταγμένες στην ευρύτερη επίθεση -με την ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ- ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, στελέχη κομμάτων, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες που αγωνίζονται για δικαιώματα και ελευθερίες στην Τουρκία.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek, που πρέπει να μείνει στη ζωή.

Εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Helin Bolek, και την αλληλεγγύη του στον αγώνα για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στην Τουρκία.

20 Απριλίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση εδώ.