ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Από το μαθητικό συλλαλητήριο 1/10/2020
Από το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο 1/10/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» εκφράζει την αλληλεγγύη των μελών του στον αγώνα των μαθητριών και μαθητών και την ομόθυμη καταδίκη των κυβερνητικών εκβιασμών, που εξαπέλυσε η Υπουργός Παιδείας με πρόσχημα τις χαμένες ώρες μαθήματος, που δήθεν οφείλονται στις καταλήψεις και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της νεολαίας.

Ως πρώην φοιτητές και απόφοιτοι Πανεπιστημίων των σοσιαλιστικών χωρών, γνωρίζουμε τις δυνατότητες του κράτους – ενός λαϊκού κράτους – να οργανώνει  υψηλού επιπέδου Παιδεία, όπου ζητήματα, όπως απουσία εκπαιδευτικών και εργασιακή ανασφάλεια, ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, καθαριότητα, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αποτελούσαν λήμματα στα εγχειρίδια της ιστορίας και μάλιστα μισόν αιώνα πριν από τις μέρες μας.

Απαιτούμε:

  • Άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και την ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος για τη λειτουργία τμημάτων με όχι περισσότερους από 15 μαθητές.
  • Κάλυψη των αυξημένων και επειγουσών αναγκών καθαριότητας με διορισμό μόνιμου προσωπικού.
  • Πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα για μαθητές και προσωπικό με τον διορισμό νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σχολιάτρου ανά περιοχή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των παιδιών μας. Απορρίπτουμε τις συκοφαντίες της Υπουργού και τη διαστρέβλωση των αιτημάτων του κινήματος παιδείας. Τα σχολεία δεν τα κλείνουν τα παιδιά που αγωνίζονται για το αυτονόητο, αλλά η ταξική πολιτική των κυβερνήσεων, που για δεκαετίες συντηρεί την υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου.

1 Οκτώβρη 2020

Το Γενικό Συμβούλιο