Για τις εξελίξεις στην Παιδεία και την καταστολή

Παιδεία - ΑΠΘ - Καταστολή, 22-2-2021
Επίθεση ΜΑΤ κατά φοιτητών στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση

Τα σημερινά γεγονότα στο ΑΠΘ αποτελούν μια πρώτη εικόνα του μέλλοντος που επιφυλάσσει στο πανεπιστήμιο η κυβέρνηση και όσοι μαζί της στηρίζουν το Πανεπιστήμιο της αγοράς, της καταστολής και της περαιτέρω ταξικής διαφοροποίησης.

Ως Σύλλογος είχαμε έγκαιρα τοποθετηθεί απέναντι στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία. Τα Πανεπιστήμια τα κλείνει η καπιταλιστική διαχείριση, που με το πρόσχημα της υγειονομικής κρίσης υπερψηφίζει και εφαρμόζει νόμους στην κατεύθυνση έντασης του ελέγχου του περιεχομένου των σπουδών, καταστολής κάθε σκέψης και δράσης που αντιτίθεται στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και στην υπαγωγή της στο κεφάλαιο.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών και απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων των φοιτητών του ΑΠΘ και όσων ακόμα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Απαιτουμε την αμεση απελευθερωση των δεκαδων συλληφθεντων για “φθορα δημοσιας περιουσιας” φοιτητων, που αγωνιζονται για ανοιχτα Πανεπιστημια.

Το Πανεπιστήμιο το φθείρει η ιδιωτικοποίηση, το κλείσιμο των σχολών, η υποχρηματοδότηση και η ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης που προωθεί και ο νέος νόμος.

22 Φλεβάρη 2021

Το Γενικό Συμβούλιο

Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση εδώ.