Μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι στη συνεστίαση του Συλλόγου μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιούλη η συνεστίαση του Συλλόγου μας στον ανοιχτό χώρο «Ρυθμός» στου Ζωγράφου.

Συνεστίαση 2/7/21 - κόσμος
Άποψη από τη συνεστίαση

Ήταν η πρώτη μαζική συνάντηση μετά την εμφάνιση της πανδημίας και της εφαρμογής των αντιλαϊκών και κατασταλτικών μέτρων της κυβέρνησης.

Η διάθεση για συζήτηση γύρω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για τη δράση που μπορεί να αναπτύξει ο Σύλλογος ήταν έντονη και κυριαρχούσε σε όλα τα τραπέζια.

Συνεστίαση 2/7/21 - Απόστολος Χαρίσης
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Χαρίσης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Απόστολος Χαρίσης, στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ο Σύλλογος δεν ανέστειλε τη λειτουργία του, αντίθετα συνέχισε τη λειτουργία του στα πλαίσια που επέτρεπαν οι υγειονομικές συνθήκες.

Συνεστίαση 2/7/21 - κόσμος
Άποψη από τη συνεστίαση

Κόντρα στις επιθυμίες της Κυβέρνησης αλλά και των άλλων κομμάτων που μας καλούσαν να “λογαριαστούμε μετά”, τα μέλη του Συλλόγου μας συμμετείχαν ενεργά μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, πήραν μέρος στις σημαντικές κινητοποιήσεις που έγιναν, δημοσιεύτηκε πλούσια αρθρογραφία στο site του Συλλόγου.

Το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις της ΓΣ με πρώτη τη διοργάνωση της ημερίδας κατά του αντικομμουνισμού και της προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας, προβάλλοντας την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, όπως και τη μελέτη των αδυναμιών και των παρεκκλίσεων που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση.

Συνεστίαση 2/7/21 - κόσμος
Η συζητήσεις και η χαρά ήταν έκδηλη σε κάθε τραπέζι

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβουλίας των μελών του Συλλόγου μέσα από τους τομείς δουλειάς που έχουν δημιουργηθεί και για άλλες εκδηλώσεις που είναι στα σκαριά.

Μεγάλη σημασία η προσπάθεια που ξεκίνησε για τη συλλογή του οπτικοακουστικού υλικού από τη ζωή των φοιτητών στις σοσιαλιστικές χώρες και απηύθυνε έκκληση σε μέλη και φίλους του Συλλόγου να ανατρέξουν στο αρχείο τους και να δώσουν ένα αντίγραφο από αυτή την πολύτιμη εμπειρία.

Συνεστίαση 2/7/21 - κόσμος
Άποψη από τη συνεστίαση

Στην συνεστίαση παραβρέθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνεστίαση 2/7/21 - κόσμος
Η μουσική και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά

Το καλό φαγητό και η καλή μουσική ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διάθεση του κόσμου, το γλέντι “άναψε”. Με τη συμβολή της ζωντανής ορχήστρας (Μαρία Λίτινα -τραγούδι, Γιάννης Κορφιάτης -μπουζούκι, Γιώργος Σχοινοχωρίτης -κιθάρα) αλλά και μελών του Συλλόγου που έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, ο χορός κράτησε μέχρι αργά.