Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Κούβα - Απάντηση στους αντεπαναστάτες, 12-07-2021
Απάντηση του Κουβανικού λαού στους αντεπαναστάτες μετά από κάλεσμα του ΚΚ Κούβας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταδικάζει τη νέα ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, ΕΕ και άλλων κυβερνήσεων, που σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι και ντόπια αντεπαναστατικά στοιχεία προσπαθούν να στρέψουν τμήματα του κουβανικού λαού ενάντια στη σοσιαλιστική κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα, με σκοπό την αποσταθεροποίηση στο νησί της Επανάστασης.

Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκαν πραγματικά προβλήματα στην καθημερινή ζωή του Κουβανικού λαού, που κύρια αιτία τους έχουν το 60χρονο εμπάργκο που έχει επιβληθεί και ενταθεί, το τελευταίο διάστημα, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Ο λαός της Κούβας συνεχίζει και στις συνθήκες της πανδημίας τον αγώνα του για να ορίζει ο ίδιος το μέλλον του. Έχει να επιδείξει θαυμαστά αποτελέσματα και στον τομέα της προστασίας της υγείας, με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διασποράς του ιού και θνητότητας, αναπτύσσοντας πρωτοποριακή έρευνα στον τομέα της δημιουργίας εμβολίων, βοηθώντας άλλες χώρες να ξεπεράσουν την υγειονομική κρίση.

Μέλη του Συλλόγου μας είχαν την τύχη να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Κούβα και γνωρίζουν, όπως όλοι οι άνθρωποι καλής προαίρεσης, τόσο τα επιτεύγματα, όσο και τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κουβανικός λαός.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα, πως και αυτή τη φορά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών θα συναντήσουν την αποφασιστικότητα του λαού, που στηρίζοντας τη σοσιαλιστική επιλογή θα συνεχίσει την πορεία του, λύνοντας με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργεί ο μακρόχρονος αποκλεισμός, με επικεφαλής το Κόμμα των Φιντέλ, Τσε, Σιενφουέγκος και όλων των ηρώων που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και για τις σημερινές γενιές.

Με τη διεθνή αλληλεγγύη ο λαός της Κούβας και πάλι θα βγει νικητής!

                                                                          Αθήνα 13 Ιούλη 2021

                                                                       Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μπορείς να κατεβάσεις την ανακοίνωση εδώ