Ο Σύλλογος πάει θέατρο!

Πολιτισμός - Θέατρο
Θεατρική παράσταση “Συνέντευξη με τον Μαρξ”

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του στη θεατρική παράσταση “Συνέντευξη με τον Μαρξ” της Ελένης Ζαφειρίου που παρουσιάζεται στο θέατρο «OLVIO» (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός) την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 20.30).

Για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου το εισιτήριο είναι σε τιμή προσφοράς 8,00€ (εφόσον οι συμμετοχές είναι άνω των 30).

Το κλείσιμο θέσεων πρέπει να γίνει μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτώβρη στο mail του Συλλόγου

studofsoc@gmail.com

ή στα τηλέφωνα

6974822914 και 6974394464

Λίγα λόγια για το έργο:

Η συγγραφέας δραματοποιεί το βιβλίο «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία» του Καρλ Μαρξ, ένα βιβλίο που γράφτηκε με βάση την πείρα από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871, όπου η εργατική τάξη για πρώτη φορά στην Ιστορία καταλαμβάνει την εξουσία. Αυτό το κείμενο του Μαρξ αποτέλεσε προκήρυξη του Γενικού Συμβουλίου της Α’ Διεθνούς των Εργατών.

Σήμερα, τα λόγια του Μαρξ γίνονται παράσταση, που με τα εκφραστικά μέσα του θεάτρου επιχειρεί να κατανοήσει και να μεταγγίσει τον ιστορικό χαρακτήρα και τη σημασία της Κομμούνας, αλλά και να κωδικοποιήσει τα σημαντικά ερωτήματα που γεννήθηκαν από αυτήν.

«Στις 18 του Μάρτη 1871 το Παρίσι ξύπνησε με τη βροντερή ιαχή: “Ζήτω η Κομμούνα!” Τι είναι η Κομμούνα, αυτή η σφίγγα που υποβάλλει σε τόσο σκληρή δοκιμασία το αστικό μυαλό;».

Ο Καρλ Μαρξ απαντά στις ερωτήσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου Αρ Λάντορ, ξεδιπλώνοντας τις 72 ηρωικές και ματωμένες μέρες της μεγάλης εξέγερσης της Παρισινής Κομμούνας. Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έφοδο του παρισινού λαού στον ουρανό, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και τα κοινωνικά ζητήματα που τέθηκαν παραμένουν επίκαιρα.

Σκηνοθεσία Κώστα Σταματόπουλου. Ερμηνεύει ο Δημοσθένης Φίλιππας.

Συντελεστές: Σκηνικός Χώρος – Κοστούμια: Βίκυ Πάντζιου. Μουσική: Ορέστης Ζαφειρίου. Φωτισμοί: Ακης Βαλεργάκης. Κίνηση: Αννα Λιανοπούλου. Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Καρακάση. Βοηθός σκηνογράφου και ενδυματολόγος: Διώνη Αριδά. Κατασκευή σκηνικού: Ιλεάνα Χατζηγεωργίου. Video art: Αντώνης Δελαπόρτας. Γραφιστικά: Γιάννης Κλεφτογιάννης. Φωτογραφίες: Δημήτρης Κούκος. Voice Over: «Αρ Λάντορ» Μιχάλης Κωνσταντινίδης και «Ελενα Ντέμουτ» Δανάη Κατσαμένη.