Για την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Πολυτεχνείο 1973
Στην πύλη του Πολυτεχνείου ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Το ΔΣ του Συλλόγου “Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό” καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που φέτος θα τιμηθεί σε συνθήκες περαιτέρω έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά και σημαντικών κατακτήσεων του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Όταν ο “νόμος Χατζηδακη” λιγοστεύει το ψωμί και την ελευθερία, όταν οι πρόσφατοι νόμοι για την εκπαίδευση στερούν την Παιδεία, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου προβάλλουν και πάλι επίκαιρα, μισό σχεδόν αιώνα μετά την ηρωική κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας.

Σήμερα, ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας έδειξε, πως ακόμα και στις συνθήκες της πανδημίας, μπορούν να υπάρξουν κατακτήσεις για τον κόσμο του καθημερινού μόχθου, όπως έδειξαν οι νίκες στα κάτεργα της cosco και της e-food.
Τιμούμε την επέτειο, συμμετέχοντας στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Βαλκανική, την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Όλοι και όλες στο Πολυτεχνείο!