Για το κύμα καταστολής και διώξεων

Ανακοίνωση

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» καταδικάζει το εντεινόμενο κύμα καταστολής και διώξεων, που το τελευταίο διάστημα στοχοθετεί λαϊκούς αγωνιστές με κάθε πρόσχημα και με γελοίες αφορμές.

Οι δικαστικές διώξεις εναντίον της Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ, «διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων», του Βάλσαμου Συρίγου, ΓΓ της Ομοσπονδίας οικοδόμων, για τον «καθοδηγητικό του ρόλο» ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας, όπου «τέλεσε με πρόθεση εγκλήματα», του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, γιατί στηλίτευσε τις γιορτές μίσους της ένωσης απόστρατων αξιωματικών στρατού και άλλων φασιστών, η σύλληψη, από το Λιμενικό, του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας της ΚΝΕ Κώστα Κουκούλα για «διατάραξη κοινής ησυχίας» και «απείθεια» είναι λίγα μόνο περιστατικά του αυταρχικού κατήφορου του τελευταίου διαστήματος.

Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τις ζωές και τα όνειρα της λαϊκής οικογένειας, που «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», κάθε φωνή αντίστασης και οργάνωσης γίνεται πιο απειλητική για το σύστημα, που βάζει κατά μέρος «δημοκρατικές ευαισθησίες» και δείχνει το αυταρχικό του πρόσωπο.

Ο Σύλλογός μας συντάσσεται στο πλευρό όσων εκφράζουν τη λαϊκή αγανάκτηση και οργανώνουν τον αγώνα για μια κοινωνία στο ύψος των ανθρώπων.

Οκτώβρης 2022