Μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι στη συνεστίαση του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη

Με χαρά και πολύ κέφι δεκάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές βρέθηκαν και διασκέδασαν στη συνεστίαση στις 4 Φλεβάρη, στο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Καλαμαριά.

Μετά από την πετυχημένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και την αυξημένη συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές κυριάρχησε η διάθεση για συζήτηση γύρω από τη δράση μας, που ανέκοψε προσωρινά η πανδημία του covid και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ο προβληματισμός για τα επόμενα βήματα και τις πρωτοβουλίες που μπορεί και πρέπει ν’ αναπτύξει ο Σύλλογος.

Στο χαιρετισμό του ο Νίκος Ζώκας, μέλος του Δ.Σ., επεσήμανε τις πολλές νέες εγγραφές και αναφέρθηκε στις άμεσες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται. Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους στην προγραμματισμένη ημερίδα για τον αντικομμουνισμό και τις προσπάθειες παραχάραξης και πλήρους αναστροφής της ιστορικής αλήθειας για το σοσιαλισμό που ζήσαμε στον 20ο αιώνα. Αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την αδελφοκτόνα αλληλοσφαγή των λαών της Ουκρανίας και της Ρωσσίας, στους κινδύνους που εγκυμονεί για τους λαούς όλης της περιοχής, στις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων της χώρας για την εγκληματική ανάμειξή της στον πόλεμο.

Επεσήμανε την ανάγκη ο Σύλλογος να έρθει πιο κοντά στη νεολαία, να μιλήσει και τεκμηριωμένα να ενημερώσει για τα σοσιαλιστικά πανεπιστήμια και παιδεία, για τα τεράστια επιτεύγματα του σοσιαλισμού γενικά. Τέλος ανακοίνωσε την πρόθεση του Συλλόγου να οργανώσει εκδρομή, στις αρχές του καλοκαιριού, στη γειτονική Βουλγαρία, η οποία έγινε δεκτή με πολύ χαρά από όλους. Την όλη βραδιά συνόδευσαν τα τραγούδια της ορχήστρας, που την αποτελούσαν μέλη του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Τζούνα, γιατρού που σπούδασε στην Τσεχοσλοβακία. Η βραδιά έκλεισε με πολύ κέφι και χορό και με τη βεβαιότητα και την αισιοδοξία ότι τα μέλη του θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη όλων των πρωτοβουλιών και δράσεων του Συλλόγου.