Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανακοίνωση

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων  στην ευρύτερη γειτονιά μας, που προκαλούν χιλιάδες θανάτους, τραυματισμούς και το ξερίζωμα αμάχων από τις εστίες τους.

Η επι δεκαετίες συνεχιζόμενη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, οι καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων αδιακρίτως φύλου και ηλικίας, οι φυλακίσεις ακόμα και παιδιών, οι απαράδεκτοι εποικισμοί και οι κάθε είδους ταπεινώσεις και εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης είναι ένα διαχρονικό έγκλημα, που είχε ενταθεί την τελευταία περίοδο. Κανένας δεν μπορεί να κάνει πως εκπλήσσεται από τις πρόσφατες εξελίξεις, που είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ και, αυτή τη φορά, έχουν θύμα και τμήματα του Ισραηλινού λαού. Πολύ περισσότερο δε, οι θιασώτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή, από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι και το φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» που προέτρεξαν να ανακοινώσουν την υποστήριξή τους στο κράτος – εγκληματία του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε τη στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων, που δεν υλοποιούν την απόφαση του Κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ο Σύλλογός μας είναι αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμά του να απαλλαγεί από την ξένη κατοχή. Στηρίζουμε τον αγώνα του για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους, για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές. Λέμε “όχι” στον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

9 Οκτώβρη 2023