“Έφυγε” το μέλος του Συλλόγου μας Βασίλης Τοπαλιανίδης

Το ΔΣ, με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο Βασίλη Τοπαλιανίδη.

O Βασίλης Τοπαλιανίδης γεννήθηκε το 1962.

Από μικρή ηλικία συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και εντάχθηκε πολιτικά στην ΚΝΕ στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν ήταν μαθητής Λυκείου στον Κορυδαλλό. Το 1981 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Λένινγκραντ με υποτροφία του Συλλόγου Ελληνοσοβιετικής Φιλίας. Ήταν δραστήριο μέλος της φοιτητικής κοινότητας και εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ των Ελλήνων φοιτητών στο Λένινγκραντ.

Το 1987 τέλειωσε την παιδιατρική και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Έκανε το αγροτικό του στην Κυπαρισσία και πήρε την ειδικότητα του πνευμονολόγου στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Συνέχισε ως πνευμονολόγος – φυματιολόγος στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και πάντα ανοιχτός να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη.
Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον κλάδο και υπήρξε για χρόνια εκλεγμένος στο ΔΣ και στην Ομοσπονδία του Συλλόγου Εργαζομένων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Ο Βασίλης ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την προσπάθεια και υπέγραψαν για τη δημιουργία του Συλλόγου μας. Παρά τη χρόνια μάχη που έδινε για την υγεία του, δεν έπαψε να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το Σύλλογο και να παλεύει για τους σκοπούς του. Καθημερινή ήταν η παρουσία του στο περίπτερο του Συλλόγου μας στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Βασίλης Τοπαλιανίδης υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, για πολλά χρόνια επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αχαρνών.