Για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του ΔΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό» τιμά την 50τη επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του λαού και της νεολαίας ενάντια στη δικτατορία. Τιμά τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα.

Οι αντιδικτατορικοί αγώνες και η κατάρρευση της χούντας αποτέλεσαν για τις περισσότερες και τους περισσότερους από μας έναυσμα και έμπνευση για την ένταξή μας στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες εκείνης της περιόδου. Η εμπειρία από τις σπουδές μας στις σοσιαλιστικές χώρες επιβεβαιώνει ότι όταν ο λαός ξεσηκώνεται και παίρνει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του, αιτήματα όπως «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» με τη διαχρονική τους αξία και σημασία βρίσκουν την δικαίωσή τους και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων του λαού.

Από την επάνοδό μας στην Ελλάδα έως σήμερα, ιδιαίτερα μετά τις ανατροπές στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, βιώνουμε ραγδαίες και τραγικές εξελίξεις στη χώρα μας και σε όλο το κόσμο. Επιβεβαιώνεται ότι εκείνα τα μακρινά αιτήματα παραμένουν ανεκπλήρωτα και θα χρειαστεί να δυναμώσει κι άλλο ο αγώνας για να ξαναζήσουμε σ’ έναν κόσμο, όπου το ψωμί, η παιδεία και η ελευθερία θα είναι αυτονόητο δικαίωμα του καθενός.

Ο οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να γκρεμίσει τους ιμπεριαλιστές που μακελεύουν λαούς, τώρα στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη, αύριο ποιος ξέρει πού αλλού.

Όλοι και όλες στις μαχητικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της αντιδικτατορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όλοι και όλες στις πορείες στις 17 Νοέμβρη.