Για τη βίαιη καταστολή και τις συλλήψεις των απεργών στις 6 Απρίλη, μεταξύ των οποίων ήταν και μέλος του Συλλόγου μας

Καταγγελία

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 6ης Απρίλη.

Καταγγέλλουμε τις βίαιες προσαγωγές (μεταξύ των οποίων δύο μελών της ΚΕ του ΚΚΕ κι ενός μέλους του Συλλόγου μας) και συλλήψεις των απεργών που διαδήλωναν ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη μετατροπή της σε μια απέραντη βάση των δολοφόνων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι χειροπέδες στους απεργούς δεν φοβίζουν τους εργαζόμενους. Αντίθετα. Αντανακλούν τον φόβο της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού τόξου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στη λαϊκή αντίδραση και την αμφισβήτηση της εξουσίας των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρετούν. Οι στημένες κατηγορίες που τους έχουν προσάψει έχουν ήδη καταπέσει στα μάτια των εργαζομένων. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας, μέσα από τα σωματεία τους στους χώρους δουλειάς τους και στις γειτονιές τους, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για συσπείρωση ακόμα περισσότερων εργαζόμενων και λαϊκών οικογενειών στη μάχη ενάντια στα βάρη που μας φορτώνουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι για να διαφυλάξουν την κερδοφορία τους και το κόστος του ιμπεριαλιστικού πολέμου τους στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα

10 Απρίλη 2022